De NVIDIA GeForce RTX 3060 is een mid-range grafische kaart die deel uitmaakt van de 30-serie grafische kaarten van NVIDIA. Hij werd uitgebracht in februari 2021 en is gebaseerd op de Ampere-architectuur.

De RTX 3060 is een krachtige grafische kaart die geschikt is voor gaming bij hoge resoluties en hoge verversingsfrequenties. Hij is uitgerust met 12 GB GDDR6-geheugen, wat meer dan genoeg is voor de meeste games op 1440p en zelfs sommige games op 4K. De kaart beschikt ook over NVIDIA's DLSS (Deep Learning Super Sampling) technologie, die machine learning algoritmes gebruikt om de kwaliteit van beelden in games te verbeteren.

Een van de opvallende kenmerken van de RTX 3060 zijn de ray tracing-mogelijkheden. Ray tracing is een rendering techniek die simuleert hoe licht zich gedraagt in de echte wereld, wat resulteert in meer realistische en levensechte graphics. De RTX 3060 kan ray tracing in games op hoge resoluties aan, waardoor het een geweldige optie is voor degenen die willen profiteren van deze technologie.

Al met al is de NVIDIA GeForce RTX 3060 een solide keuze voor gamers die een mid-range grafische kaart willen die hoogwaardige graphics en vloeiende gameplay bij hoge resoluties aankan.

Overige berichten